Language

Pau Casals, 2. Bellreguard (Valencia)

96 280 58 74

Language

Les vitamines

LES VITAMINES

Les vitamines són nutrients necessaris per a la regulació de moltes funcions diferents del cos.

VITAMINA A

Millore la vista, conserve en bon estat les mucoses i la pell. A més de posseir una funció antiinflamatòria. Estic en la llet, mantega, formatge, oli de peix, fetge, carlotes, espinacs, créixens, col, tomaca, encisam, moniatos, albercocs secs.

VITAMINA B1

Soy necesaria para evitar alteraciones neurológicas y musculares. Y esencial en el metabolismo de azúcares. Me podéis encontrar entre cereales enteros, legumbres, productos lácteos, hígado, carnes de cerdo, patatas y cacahuetes.

VITAMINA B2

Evite les alteracions en la pell, i afavorisc la vista i el creixement. Em trobe en vísceres, carns, ous, llet, formatge, peixos, farina integral de blat, dacsa, avena, verdures, etc…

VITAMINA C

Evite l’unflor i les hemorràgies de les genives millorant l’estat de les dents i capil·lars sanguinis i active les defenses contra les infeccions. Estic en el fetge, fruites en general, fruites cítriques, pimentons verds, créixens, jolivert, floricol brecolera, espinacs, encisams, espàrrecs, porros i creïlles.

VITAMINA D

Ajude a la formació dels ossos, previnc el raquitisme, i regule l’absorció de calci i fòsfor. Em pots trobar en la mantega, ous, fetge, peixos blaus frescos i en conserva, i en l’oli de fetge d’abadejo.

VITAMINA E

Sóc antioxidant i se’m relaciona amb la prevenció de l’envelliment i la producció. Em trobe en els ous, mantega, olis vegetals, cereals sencers i fruites seques.

VITAMINA PP

Millore l’estat del sistema circulatori i evite l’enrogiment de la pell exposada al sol. Em podeu trobar en el fetge, renyó, carns, peixos, llet, ous, pa blanc, llegums seques i cacauets.